Play-off 1, organisatie boven aanval en grinta boven voetbal

22 april 2016 12:21

De voetballiefhebber blijft op zijn honger zitten in play-off 1. Wie gisteren als neutrale fan naar Gent-Anderlecht keek, werd daar echt niet blij van. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de play-offs is echt iedereen meer bezig met niet verliezen dan met winnen.

Nee sorry, laten we Genk buiten beschouwing laten. Zij zijn de enige verademing die we tot nu toe zagen. Fris en aanvallend spel, met veel passes vooruit en veel lopende mensen richting doel. Peter Maes heeft zijn zaakjes daar in orde gekregen. Als het niet voor dit seizoen nog is, zien we de Limburgers volgend seizoen zeker meespelen voor de titel.

Verdedigend blok

Maar wat is dat bij de rest? "Verdedigend zat het goed en daardoor ontbraken we soms wat energie voorin", verklaarde Leander Dendoncker gisteren. Het vat ongeveer samen hoe Anderlecht speelde: geen doelpunt binnenkrijgen was belangrijker dan er één maken. En ja, met 10 op 12 spreken de cijfers voor zich.

AA Gent voetbalde ook vanuit een straf verdedigend blok, maar kon nog de energie opbrengen om de bal in de ploeg te houden, zonder veel kansen weliswaar. "Moesten we de deur openzetten? Ik kan dat aan Besnik vragen, maar dan gaat hij dat van mij ook vragen. En ik ga dat niet willen", zei Hein Vanhaezebrouck.

Hopen op Genk

Genk voetbalt om doelpunten te maken, de rest om er geen binnen te krijgen. Bij Oostende en Zulte Waregem lukt dat niet zo goed. Tegen Club rendeerde het aanvallende spel van de jongens van Maes wel beter dan het systeem gehanteerd door Michel Preud'homme. "Ze hebben allemaal schrik", zuchtte Hernan Losada gisteren.

Het blijft wachten op die ene match waarbij iedereen vol gas gaat geven, maar of die er gaat komen... We vrezen ervoor. Hasi heeft resultaten nodig, MPH moet de titel pakken, Vanhaezebrouck is tevreden met de wederopstanding die hij gisteren zag. Het is allemaal voldoende druk om te weten dat er niet snel beterschap gaat inzitten. Spijtig voor de fans. Allemaal hopen dat Maes en Genk zo blijven spelen. En misschien zetten ze met hun frisse spel de andere drie wel nog een neus...

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
Reacties.