Beerschot-Wilrijk beleeft delirium: "Ik zei al tegen mijn vrouw 'Tot binnen twee dagen'"


Foto: © Voetbalkrant.com 01 mei 2016 18:44

Scenaristen kunnen het niet beter schrijven. De manier waarop Beerschot-Wilrijk zijn derde titel op rij binnenhaalde, zorgde voor een zelden geziene sensatie op het Kiel.

Meteen na affluiten barstte een immens feest los in het Olympisch stadion. "Dit was een horrorscenario", vertelde coach Dennis Van Wijk terwijl hij zijn spelers op het podium zag kruipen. "Ik heb wel een pintje gedronken, maar die festiviteiten laat ik liever over aan de spelers."

Een voor een namen de Ratten de micro in handen om luidkeels de mensenmassa op te zwepen. "Tien minuten voor het einde wist ik via de dug-out dat Oosterzonen ook voor stond", aldus Kevin Geudens. "Maar hoewel de 0-0 lang op het bord bleef staan, zag ik de fans al voor de reclameborden staan. Ook zonder titel gingen ze omarmen."

Ook zonder titel gingen de fans ons omarmen - Kevin Geudens

Hernan Losada zorgde in de slotseconden dan toch voor de 1-0, waarna de aanhang van Beerschot-Wilrijk het veld oprende. Scheidsrecher Stijn De Roover kon niet anders dan de partij meteen beeindigen.

"We mochten al zó vaak eens proeven, maar telkens pakte men de koek van ons af", reageerde een euforische Bjorn Ruytinx. "Om dit mee te maken ben ik bewust tot de winterstop bij Oostende gebleven. Wat er vanavond nog volgt? Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: Tot binnen twee dagen." (lacht)

2e amateurliga B \\ Bocholter VV \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.