Boussoufa na dure nederlaag: "Op de zes kan ik me niet tonen"

01 mei 2016 17:17

Mbark Boussoufa mocht zich nog eens tonen aan het publiek van Anderlecht, maar van een leien dakje liep dat niet. De lichtvoetige middenvelder leed een paar keer balverlies en stond niet op zijn beste positie.

Bij Gent liep het niet zo vlot als op Genk. "Ik denk dat we goed waren begonnen en de betere ploeg waren, maar vanaf de zestien kregen we het moeilijk. Het spel was niet slecht in de eerste helft. De tweede helft was niet goed. Daarin heeft Anderlecht een pak meer kansen afgedwongen", aldus Mbark Boussoufa.

In die tweede helft had Boussoufa het zelf ook moeilijk. "Het was niet makkelijk voor mij op de zes, voor de verdediging. Ik begon op links, maar dat duurde niet lang (de ingevallen Wikheim ging op de linkerflank spelen -red.)."

We kunnen moeilijk over de titel praten nu -Mbark Boussoufa

De aanvallende middenvelder leek niet happy met die positie. "Je moet de ploeg helpen waar het kan natuurlijk, maar het was gewoon teleurstellend. Ik kon niet tonen wat ik normaal kan. Frustratie? Die is er vooral voor de ploeg, door de nederlaag."

De titel lijkt volledig weg voor Gent. "We kunnen moeilijk over de titel praten nu, er zijn niet veel wedstrijden meer. In het voetbal weet je nooit, maar we spraken deze week ook niet over de titel." Het enige positieve was uiteindelijk zijn ontvangst door de Anderlecht-supporters.

"Het was leuk om hier terug te komen en zeker als je zo ontvangen wordt. Ik wil de supporters bedanken, het toont aan dat die vijf jaar dat ik hier gespeeld heb, nog niet uitgewist zijn", sloot de Nederlandse Marokkaan af.

Bekijk hieronder de reactie van Mbark Boussoufa. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.