Onwaarschijnlijke taferelen: op de buzzer pakt Beerschot-Wilrijk zijn derde titel op rij!


Foto: © Voetbalkrant.com 01 mei 2016 16:59

Na de gemiste titel en promotie van Antwerp zaterdag, wilde Beerschot-Wilrijk een dag later wél voor de dubbel zorgen. Dat leek lange tijd niet te lukken, tot een sensationeel slot het feest deed ontploffen.

Een heerlijk voetbalweertje en een haarfijne grasmat. Meer hadden de spelers van Beerschot-Wilrijk niet nodig om de kampioenenmatch tot een goed einde te brengen. Aan sfeer bij de aanhang overigens geen gebrek na de gemiste promotie van de stadsrivaal gisteren: "Antwerp, Antwerp, Beerschot komt eraan", galmde door het Olympisch Stadion.

Willen openen in stijl

Terwijl de kraker van zaterdag op de Bosuil bol stond van de spanning, zagen we op het Kiel best goed voetbal. De thuisploeg domineerde en precies halfweg de eerste periode volgde terecht een strafschop. Hernan Losada wilde in stijl openen, maar zijn Panenka strandde op de lat. De 1-0 volgde luttele minuten later wel. Rachid Hmouda kopte de 1-0 precies in de hoek, zij het uit buitenspel.

De score bleef 0-0 en dus rook Bocholt zijn kans. Kristof Bloemen haalde tot twee keer toe zijn zware rechter boven. Vooral de tweede poging vloog aartsgevaarlijk richting doel. Ondanks een amusante eerste periode gingen we zonder goals rusten.

Kijken naar Oosterzonen

Naarmate de partij vorderde, werd er steeds vaker verbinding gemaakt met Diegem Sport waar titelconcurrent Oosterzonen op bezoek ging. Toen de Kempenaars op voorsprong klommen, gierden de zenuwen nog meer door de Kielse kelen. Beerschot-Wilrijk voerde gestaag de druk op, maar de finesse in de zestien meter ontbrak.

Zowel Bjorn Ruytinx als zijn invaller Antonio Munoz Herrera vonden een Limburgse belager op hun weg. De felbegeerde 1-0 leek uit te blijven, tot invaller Jimmy Fockaert alsnog de ban brak. Het Kiel ging een dol titelfeest tegemoet!

2e amateurliga B \\ Bocholter VV \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.