Pech voor Antwerp én Beerschot-Wilrijk: Antwerpse clubs zijn eens te meer slachtoffer van de competitiehervorming


Foto: © photonews 02 mei 2016 18:14

Brute pech voor de clubs uit grootstad Antwerpen. Geen enkel team uit de Metropool gaat écht een reeksje hoger spelen. En zo wordt de hele goegemeente gestraft door de competitiehervorming.

Brute pech voor de Antwerpse clubs, want tot drie keer toe hebben ze geen geluk met hoe de competitiehervorming nu juist werkt. We geven even de nodige duiding.

Geen eindronde in eerste nationale

Antwerp won de eerste twee periodes in tweede klasse. Tot vorig jaar zou dat - zelfs nu de titel niet werd binnengehaald - voor een herkansing gezorgd hebben.

In een eindronde met de winnaar van play-off 3 (Westerlo of OH Leuven), Eupen en de winnaar van de derde periode zou er nog een tweede kans komen om promotie af te dwingen.

Geen Beerschot-Wilrijk in tweede nationale

Beerschot-Wilrijk werd dan wel kampioen, maar het mag niet aan de bak in tweede nationale. Door de competitiehervorming kon het enkel stijgen naar de eerste amateurklasse.

Geen derby

En zo lopen beide clubs uiteindelijk ook twee erg leuke duels mis tussen Beerschot-Wilrijk en Antwerp. Want beide ploegen komen door de speling van het lot ook sowieso niet in dezelfde reeks terecht.

1e klasse B \\ 2e amateurliga B \\ Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.