Beerschot-Wilrijk gaat zowaar op bedevaart langs drie heiligdommen


Foto: © Voetbalkrant.com 03 mei 2016 16:28

Beerschot-Wilrijk heeft voor de derde keer op rij een titel behaalt en dat is niet minder dan een mirakel, meent Tene Quod Bene, de supportervereniging van Het Kiel. En bij mirakels hoort een bedevaart. Al is deze wel wat specialer.

Dit is het bericht van Tene Quod Bene:

Tijd voor een Beerschot Bedevaart dus, waarin we drie heiligdommen combineren: Scherpenheuvel, de Grot van Edegem en het Olympisch Stadion. Op zaterdag 14 mei verzamelt een groep bestuurders in Scherpenheuvel, dankbaar voor de wonderjaren die we met z'n allen hebben beleefd. Daarna springen ze de fiets op richting onze tempel op het Kiel.

Maar er zal die dag ook gewandeld worden door de Beerschot Wilrijk-familie. Om 13u13 vertrekken we aan de Grot van Edegem (O.L.V. van Lourdesbasiliek, Hovestraat, Edegem), waar zij die gezondigd hebben na de kampioenenviering te biecht kunnen gaan en erbarmen kunnen vragen voor clubs die hun promotie misgelopen zijn. Ook enkele spelers beloofden hun shoes te wisselen voor hun wandelschoenen.

Vanuit Edegem wordt in groep en onder politiebegeleiding gewandeld naar de terreinen van KFCO Beerschot Wilrijk voor een tussenstop. Daar zullen hapjes en drankjes klaar staan. Daarna wandelen we in groep opnieuw door, met als einddoel het Olympisch Stadion op het Kiel, daar waar we al uit de dood zijn opgestaan. Tussen pot en pint genieten we na.

We onderhandelen nog met het Vaticaan voor wie de zegen komt geven, maar zeker is dat alle deelnemers een medaille krijgen. De volgende dagen volgt nog meer info, dus hou deze pagina in de gaten. Maar schrijf je al in op deze pagina, zodat je op de hoogte blijft, en wij weten hoeveel toastjes we moeten smeren.

2e amateurliga B \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.