Onderzoek wijst het uit: Club Brugge kan de titel (bijna) niet meer verspelen en heeft ongezien veel kans om kampioen te worden

03 mei 2016 08:11

Club Brugge staat op vier speeldagen van het eind nog steeds aan de leiding in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart is dé te kloppen ploeg, zo blijkt ook uit een uitgebreide analyse door een expert van de KU Leuven.

Club Brugge maakt namelijk 88,7% kans op de titel. Op papier is de kans dus ontzettend klein dat het alsnog fout loopt voor de troepen van Michel Preud’homme. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Jan Van Haaren – doctoraatsstudent aan het departement Computerwetenschappen van de KU Leuven – past de Monte Carlosimulatie toe op de zes clubs in play-off 1 In die simulatie wordt rekening gehouden met de sterkte van een ploeg, de moeilijkheidsgraag van hun programma, het thuisvoordeel en hoe vlot de betrokken clubs scoren in uitmatchen.

Voor de volledigheid: Anderlecht heeft in de simulatie 9,4% kans op de titel, AA Gent 1,9%. Genk, Oostende en Zulte Waregem maken volgens het onderzoek geen kans meer om nog kampioen te worden.

Club Brugge
 
 
 
Reacties.