Debat van de week: ligt de toekomst bij één eengemaakte topclub in Antwerpen?


Foto: © Photonews 04 mei 2016 12:06

Beerschot-Wilrijk is kampioen in derde klasse en mag naar ... amateurliga 1. Antwerp greep dan weer nipt naast de titel in tweede klasse en moet volgend jaar aan de slag in ... 1B. Geen Antwerpse club op het hoogste niveau, ook niet anno 2016-2017. Een gemiste kans?

Ratko Svilar gaf in gesprek met Voetbalkrant.com al aan dat één topclub uit Antwerpen beter zou zijn dan twee clubs die niet op het hoogste niveau spelen.

Sommigen zijn het met hem eens, maar fans van Antwerp én Beerschot-Wilrijk zien dat niet (allemaal) meteen zitten. De gevoeligheden tussen beide supporterskernen zouden een eventuele fusie in de toekomst in de weg staan.

Rest de vraag: zou het een goede zaak om voor een eengemaakte club te gaan in het Antwerpse, om zo het potentieel dat de stad heeft als grootste stad in Vlaanderen uit te buiten met een echte topclub in de Jupiler Pro League?

Laat ons in de reacties zeker weten wat u van het idee zou vinden om een eengemaakte club te maken. We zullen sowieso de reacties in de gaten houden, dus hou de discussie inhoudelijk.

1e klasse B \\ 2e amateurliga B \\ Antwerp \\ KFCO Beerschot-Wilrijk
 
 
 
Reacties.