Wannes Van Tricht kwam de klap van KV Mechelen te boven: "Ik heb mijn plaats in eerste"


Foto: © Photonews 04 mei 2016 10:04

Bijna een volledig jaar verdween Wannes Van Tricht van de radar. Zijn contract bij KV Mechelen werd in september van vorig jaar ontbonden. Hij vond onderdak bij Rupel Boom, maar daar moest de 21-jarige middenvelder eerst tijd in zichzelf en vooral zijn lichaam investeren. Maar kijk nu...

Van Tricht kwam bij Rupel Boom weer boven water drijven en dat resulteerde in vijf goals en een handvol assists in de laatste negen wedstrijden in derde B. Het voormalig talent van KV Mechelen heeft de strijd voor zijn plaatsje in eerste klasse nog niet opgegeven. "Ik denk van mezelf dat ik mijn plaats in eerste kan hebben", knikt Van Tricht. "Ik denk dat ik dat bewezen heb in mijn jaren bij KV Mechelen. Misschien kwam ik toen fysiek nog wat te kort, maar daar heb ik nu aan gewerkt."

Geleefd als een monnik

En gewerkt heeft hij. Bij Rupel Boom leefde hij als een monnik. Overdag werkte hij aan zijn lichaam, 's avonds ging hij trainen. Een jaar volledig in het teken van het voetbal. "Toen mijn contract bij KV ontbonden werd, was dat een flinke mentale klap", bevestigt hij.

Nu is mijn lichaam ook klaar voor eerste klasse - Wannes Van Tricht

Te veel middenvelders met ook Cissé en Rits voor dezelfde positie. En dus moest Van Tricht vertrekken. "Maar ik heb heel veel tijd gehad om aan mezelf te kunnen werken. Samen met mijn managers Gunter Thiebaut en Tom Daniels, die me met raad en daad hebben bijgestaan. Die twee hebben er alletwee alles aan gedaan om me terug op niveau te krijgen. Ik heb héél hard aan mijn lichaam gewerkt. En dat heeft de laatste weken zijn vruchten afgeworpen."

Leider op het veld

En nu lijkt Van Tricht klaar om weer een stap hogerop te zetten. "Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen speel. Ik heb een voorstel van Rupel Boom op zak, maar er zijn ook andere clubs geïnteresseerd. De stap naar eerste zal misschien direct te groot zijn, zo realistisch ben ik ook. Maar ik heb bewust een stap achteruit gezet om er straks weer vooruit te zetten."

Want Van Tricht heeft de droom op een profbestaan niet opgegeven. Zijn technische kwaliteiten staan buiten kijf en nu ook zijn lichaam op niveau is, wil hij hogerop. "Ik wil een leider zijn op het veld, met mijn spel", zegt hij. "Die vijf goals in negen matchen zijn een mooi gemiddelde. Die lijn wil ik verder trekken. Ik heb zelfs spijt dat het seizoen erop zit, want ik had nu net zo'n goed gevoel.

2e amateurliga B \\ KV Mechelen \\ Rupel Boom
 
 
 
Reacties.