Rode Duivel mag een landstitel aan zijn palmares toevoegen

08 mei 2016 15:45

Er worden dit weekend her en der titelvieringen georganiseerd. Twee landgenoten mochten alvast meevieren in Schotland, waar Celtic voor de vijfde keer op rij de titel pakte.

Op de 36e speeldag stond de ploeg uit Glasgow tegenover Aberdeen, de enige echte concurrent. Een rechtstreeks duel dus, en na amper twintig minuten leek de wedstrijd gespeeld. Roberts had immers al twee keer de netten doen trillen.

In het begin van de tweede helft was het helemaal over en uit met de 3-0 van Lustig. Of toch niet? Aberdeen kwam nog terug tot 3-2, waardoor het nog spannend werd. Verder kwamen de bezoekers niet meer en dus mogen Bailly en Boyata een nieuwe titel aan hun palmares toevoegen.

Beide heren waren er wel niet bij. De doelman beleefde de wedstrijd vanop de bank, terwijl Boyata dit seizoen niet meer in actie komt voor Celtic wegens een hamstringblessure.