Het zwaarste accent? "Niemand is zo erg als Dries Mertens, maar mij verstonden ze toch niet goed"

10 mei 2016 16:00

Op 13 mei opent FC Eindhoven zijn play-offs richting Eredivisie. Voetbalkrant.com reisde naar Nederland op zoek naar de 11 Belgen en keerde terug met de unieke reeks 'FC Belghoven'. In week 2 beantwoorden ze ongewone vragen met een ploeggenoot: wie heeft al het beste Nederlandse accent?

Dario Van den Buijs vindt dat hij het taaltje van onze noorderburen al oppikte. "Mijn vrienden en familie zeggen dat toch altijd, maar ik merk het zelf niet op. Al is er niemand zoals Dries Mertens, waarbij het echt opvalt."

Fries Deschilder en Sebastiaan De Wilde weten het meteen: "Maxime Gunst! Sowieso!" Jari Vandeputte en Tibeau Swinnen kunnen dan weer moeilijker een ploegmaat aanduiden.

Ik heb al moeite met Nederlands! - Chiro N'toko

Nochtans duidt Jinty Caenepeel Swinnen aan. "Want Tibeau zit hier nu eenmaal al langer", aldus de aanvaller uit Oostende. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "Ik kom uit West-Vlaanderen, eerst verstonden ze me niet zo goed, dus moest ik mooier praten. Dat accent steek je niet makkelijk weg." (lacht)

Volgens Luikenaar Chiro N'toko is hij het zeker niet. "Ik heb al moeite met Nederlands, maar dan zeg ik Fries als ik echt moet." (knipoogt)

Diederik Geypen - Jaap Vreeke

PSV \\ Eindhoven \\ België \\ Napoli
 
 
Reacties.