Butelle lyrisch over fans: "Nog beter dan die van Marseille"

16 mei 2016 14:17

Ludovic Butelle was het laatste stukje van de puzzel die Club Brugge kampioen moest maken. En de ervaren Franse doelman ontgoochelde niet. Sinds de winterstop speelde hij een belangrijke rol, die niet te onderschatten viel. En de titel pakken was voor hem een droom.

Butelle stond nog lang na de match na te genieten. De sympathieke goalie maakte tijd voor iedereen, nam selfies, zette handtekening en deed tegen iedereen zijn verhaal. "Kijk, we hadden nerveus kunnen worden na de nederlagen tegen Genk en Anderlecht, maar het omgekeerde gebeurde. We pakten onze moed bij elkaar en bleven rustig", aldus Butelle. "Hetzelfde met het verlies in de finale van de Beker. We leerden eruit en wisten dat we de kwaliteit hadden om kampioen te spelen."

Magnifiek

En niet enkel de ploeg was op post, ook de supporters. "Vier uur voor de match stonden ze hier al. Ongelooflijk! Ze hadden me gezegd dat de fans in Brugge te vergelijken waren met die van Marseille. Maar wat ze vandaag lieten zien, dat was nog een trapje hoger. Ja, ze stonden een heel seizoen achter ons en duwden ons vooruit. Dit was magnifiek."

Een match die niet te verliezen viel dus. "We wisten dat Anderlecht moest en dat maakte dat wij ontspannen konden voetballen. Na die 2-0 zijn we ook rustig en geconcentreerd gebleven, want we wisten dat Anderlecht goeie spelers heeft. Maar we zijn nooit echt in gevaar gekomen, dat is mooi van deze ploeg."

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.