Dit is de verdediger die zich zal moeten bewijzen als hij bij de EK-selectie wil blijven

17 mei 2016 19:42

Door de afwezigheid van Vincent Kompany strijden andere landgenoten voor een plek in de defensie op het Europees kampioenschap. Een van hen is Dedryck Boyata, die in Schotland nochtans geen grootse indruk naliet dit seizoen.

In cijfers

Als je enkel naar de statistieken kijkt, deed Boyata het niet slecht bij Celtic Glasgow. Hij kwam in juni over van Manchester City voor twee miljoen euro en speelde sindsdien 26 van de 38 competitiewedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Ook Europees speelde hij zo goed als elke minuut mee. Momenteel is hij out met een blessure, maar ondertussen werden The Bhoys wel weer kampioen.

In Schotland

Toch lopen de Schotten niet hoog op met de man die in de plaats van Jason Denayer kwam. Celtic-watcher Antonio Carlo van The Scottish Sun zei al dat het een Lada is die een Mercedes moest komen vervangen. Hij hekelde vooral de defensieve kwaliteiten en het gebrek aan leiderschap van Boyata en zei dat onze landgenoot enkel aan spelen toe kwam wegens gebrek aan beter.

Ook de voetbalsupporters hebben het niet echt begrepen op de 25-jarige verdediger. Ze vinden hem verdedigend ondermaats en zien zijn selectie vooral als een kans om nog wat geld te krijgen voor de Belg. Na zijn selectie voor het EK deelden leden van The Tartan Army hun mening massaal via Twitter, en die was niet positief.

In de selectie

De verdediger zal tijdens de stages en oefenwedstrijden het ongelijk van de Schotten moeten bewijzen als hij wil blijven, er moet immers nog een verdediger afvallen. Volgens analisten is er momenteel een extra verdediger wegens de blessuregevoeligheid achteraan in onze selectie. Maar als iedereen fit blijft, zou hij de eerste keuze zijn om thuis te blijven.

Maarten Pottie

Celtic Glasgow \\ België
 
 
Reacties.