Talenten van morgen: Laura Gorniak staat voor een grote toekomst

18 mei 2016 17:05

Vorige week was het groot nieuws: de overstap van Laura Gorniak van Saint-Ghislain naar Standard. Al lag zoiets wel in de lijn der verwachtingen, want Gorniak speelde de voorbije jaren de pannen van het dak in de eerste nationale.

Een overstap naar de Super League was bijna niet meer tegen te houden voor Laura Gorniak, die in de belangstelling stond van Gent, Standard en Anderlecht. Uiteindelijk koos ze voor de Rouchettes en zal ze volgend jaar in Luik spelen.

Gorniak was vorig seizoen al in de top-3 van beste speelsters van eerste nationale en maakte bijzonder veel indruk bij Saint-Ghislain. Dat leverde haar nu een transfer op naar de uittredend (en toekomstig?) kampioen.

De 18-jarige Belgische werd onlangs ook opgeroepen voor de nationale U19, waarmee ze nog scoorde in de eliteronde in Zweden tegen Engeland.

Bij Standard zal de youngster sowieso kunnen verder rijpen in een klimaat met ervaren meisjes én veel jong geweld. Dat was dit seizoen al een beproefd, maar geslaagd recept voor de Rouchettes.

Standard de Liège \\ Tertre Hautrage
 
 
 
Reacties.