Meunier heeft nog één concurrent met het oog op het EK, maar: "Hij heeft een streepje voor"

18 mei 2016 09:15

Marc Wilmots maakte donderdagmiddag zijn (voorlopige) EK-selectie bekend. Geen verrassingen en ook Thomas Meunier behoort tot de 24-koppige groep. "Ik ben het eens met de bondscoach", aldus Franky Van der Elst.

Tijdens de vorige interlandperiode liet Wilmots Meunier nog links liggen. Dat was toen een verrassing voor Van der Elst. “Akkoord, hij kende een ietwat mindere periode, maar leek er de jongste weken toch weer goed door te komen. Al hoeft dit natuurlijk niets te betekenen met het oog op de definitieve EK-selectie”, voorspelde de analist toen al in een gesprek met Voetbalkrant.com. Je kan dat artikel hier nog eens nalezen.

Meunier heeft een streepje voor op Boyata

Dat Meunier er nu dus toch bij is, stemt Van der Elst ergens wel tevreden. “Ik ben het eens met Wilmots. Meunier kan natuurlijk nog altijd uit de boot vallen, maar als ik goed heb geluisterd naar de bondscoach, dan heb ik gehoord dat hij achter Jan Vertonghen en Toby Alderweireld graag twee aanvallende vleugelbacks wil.”

“In dat opzicht heeft Meunier dan toch een streepje voor op bijvoorbeeld Dedryck Boyata. Die is en blijft toch meer een centrale verdediger dan een (aanvallende) rechtsachter.”

Cavanda & De Laet

En de overige concurrenten van Meunier… Tja, die lieten het afweten. “Cavanda is in die interland tegen Italië toch door het ijs gezakt. En Ritchie De Laet verdween natuurlijk wat meer uit beeld na zijn overstap naar Middlesbrough. Dus in die optiek is de keuze voor Meunier best wel logisch.”

“Het is heel erg mooi voor Meunier. Hij heeft dit seizoen een iets moeilijkere periode gekend, maar doet het de laatste tijd toch goed en kan gewoon het EK meemaken. Dat is mooi voor Meunier én Club Brugge, dat met Bjorn Engels nog iemand in de voorlopige selectie telt”, besluit Van der Elst.

Timothy Collard

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.