Opmerkelijk: niemand in Europa doet sterker dan Leon Bailey

27 mei 2016 11:13

Deze winter maakte Peter Maes zich een eerste keer druk om Leon Bailey, meteen na play-off 1 herhaalde hij: "Leon is helemaal op, hij heeft dan ook erg veel gespeeld. Zeker voor een 18-jarige." We gingen het even na: is Bailey de meest gebruikte speler van 18 jaar of jonger?

Liefst 40 keer kwam hij in actie dit seizoen. Met de Beker van België en de play-offs inbegrepen stond hij na play-off 1 al op niet minder dan 2967 speelminuten. En dan nog de barrages met Charleroi ...

Rest de vraag: wie zijn in de andere competities de koplopers onder de 18-jarigen (of jonger) van het afgelopen seizoen. We bekeken daarbij wie bij het begin van het seizoen 18 jaar was.

Hoe zit het in de andere competities?

In Spanje was Jorge Mere de baas, hij kwam bij Sporting Gijon liefst 26 keer in actie. In totaal was dat goed voor 2263 speelminuten, opmerkelijk minder dan Bailey dus.

De Serie A herbergde met doelman Gianluigi Donnarumma een wel erg jonge debutant. De goalie van AC Milan kwam in 31 wedstrijden tot 2749 minuten. Amadou Diawara speelde bij Bologna 35 keer, goed voor 2779 minuten.

In de Premier League onthouden we vooral Marcus Rashford, maar ook hij komt maar aan 2101 speelminuten en daar zit zelfs Youth League tussen.

Ook in Frankrijk (Alban Lafont, 2145 minuten), Duitsland (Allan Saint-Maximim, 18 duels en 547 minuten) en Nederland (Dominic Solanke, 1990 minuten) komen niet in de buurt van Bailey. Die dus heel belangrijk was voor zijn team dit seizoen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.