Wie volgt Basnik Hasi op bij Anderlecht? De beste kandidaten opgesomd

28 mei 2016 22:30

Besnik Hasi werd door Anderlecht ontslagen na het povere voetbal van het voorbije seizoen. Sindsdien is de hoofdstadclub met meerdere coaches in verband gebracht als opvolger.

Morten Olsen werd meerdere malen genoemd als de ideale nieuwe hoofdtrainer bij Anderlecht. De Deen won met de Brusselaars, als verdediger, drie keer het kampioenschap en zelfs de UEFA-Cup in 1983. Hij coachte Ajax voor twee seizoenen en is sinds 2000 de bondscoach van Denemarken. Toch zou hij een het trainerschap bij Anderlecht niet zien zitten, lees hier terug waarom.

Stefano Pioli is momenteel hoofdtrainer van Lazio, maar wordt ook genoemd als de nieuwe oefenmeester van Paars-Wit. De Italiaan coachte enkel nog clubs in Italië maar wordt nu ook gezien als grootste kanshebber om in Brussel aan de slag te gaan. Hij trainde onder meer Parma, Palermo en Bologna.

Claude Puel werd al door Anderlecht gecontacteerd om de vacature als hoofdtrainer in te vullen, lees het hier terug. Als trainer stond de Fransman aan het roer van AS Monaco, Lille, Olympique Lyonnais en Nice. Hij kende zijn grootste successen met Monaco, 2 keer landskampioen en 3 keer de Franse beker.

Hein Vanhaezebrouck werd tijdens het seizoen al vaker genoemd als een 'echte Anderlecht-trainer'. De Gent-coach doet het uitstekend bij The Buffalo's, maar zou in Brussel aan de heropbouw van de Mauves kunnen gaan werken. Ook kent hij de Jupiler Pro League als zijn broekzak, hij coachte bijvoorbeeld KV Kortrijk en Racing Genk voordat hij naar Gent verkaste.

Jaap Vreeke

Serie A \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Lazio \\ Denemarken
 
 
Reacties.