Het rapport van de vrouwen van OH Leuven

06 juni 2016 19:40

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Beginnen doen we met OH Leuven.

Rapport: deliberatie

OH Leuven werd in zijn eerste jaar in de Super League 8e en laatste. Vooraf lagen de doelen iets hoger, want na de laatste plaats in de BeNe League het jaar ervoor wilde het minstens tegen de teams uit eerste nationale (Genk, Heist en Tienen) iets betekenen.

Dat lukte echter niet helemaal, waardoor de laatste plaats uiteindelijk de eindplaats was. Toch zijn er ook positieve zaken te melden: de manier waarop een eendrachtig team er van minuut 1 op speeldag 1 tot minuut 94 van speeldag 20 is voor gegaan? Daar krijgen de Leuvenaars een pluim voor.

Werkpunt: naïviteit

"We hadden heel erg weinig ervaring en dat heeft zich in sommige wedstrijden cash betaald", beseft trainster Niki De Cock. "We hebben een volledig nieuw team moeten bouwen met erg veel jonge meisjes zonder ervaring op het hoogste niveau."

"We speelden soms niet eens slecht voetbal, maar op het moment dat het moest waren we iets te braaf, speelden we het spelletje onvoldoende mee. Daaraan moeten we werken."

Ambities: 6e plaats

En dus moet het volgend jaar beter. "We mikken hoger dan de 8e plaats, uiteraard. Voor ons zou stek 6 of 7 goed zijn", aldus coördinator vrouwenvoetbal Maarten Timmermans.

Bij de speelsters leeft zelfs nog iets meer ambitie: "Het wordt niet makkelijk tegen de grote ploegen, maar eigenlijk moeten we toch altijd spelen voor de top-4 en play-off 1, spelen tegen de laatste plaats is geen goede insteek", geeft Britt Vanhamel toe.

Aernout Van Lindt

Dames OHL
 
 
 
Reacties.