Vreven geeft Schrijvers op: "Genk vraagt gewoon té veel, inclusief gekke clausules"

11 juni 2016 04:00

Zou Siebe Schrijvers ondertussen al weten bij welke ploeg hij volgend seizoen aan de slag gaat? Één ding lijkt (zo goed als) zeker: bij Waasland-Beveren zal het niet zijn. "Het bedrag dat Genk wil voor de uitleenbeurt van Siebe kunnen én willen wij niet betalen", aldus Stijn Vreven.

Waasland-Beveren trainde vrijdagvoormiddag een eerste keer. Net als vorig jaar is Stijn Vreven er dus weer vroeg bij. Siebe Schrijvers gaf een tijdje geleden nog aan dat hij liefst van al de voorbereiding met zijn nieuwe club zou starten. Maar op de Freethiel was geen spoor van de jonge aanvaller.

Nochtans hoopte iedereen in het Waasland er vurig op dat Genk zijn jonge parel nog een seizoen zou uitlenen aan De Leeuwen. Schrijvers kende een prima half jaar bij Waasland-Beveren en leek zelf niet ‘neen’ te zeggen tegen een nieuwe uitleenbeurt aan dezelfde club.

"Het was deze keer geen kwestie van de speler te overtuigen. Genk vraagt te veel geld" - Stijn Vreven

Maar er is één probleem: Genk wil munt slaan uit de uitleenbeurt, aangezien er voldoende interesse voor Schrijvers is. “Ik had Siebe er heel graag bij gehad, ik had hem zelfs al overtuigd om opnieuw naar ons te komen. Maar het is geen kwestie van de speler te overtuigen”, benadrukte Stijn Vreven na afloop van de eerste training.

“Nu vraagt Genk gewoon té veel geld. Het bedrag voor de uitleenbeurt ligt ver boven wat wij kunnen én willen betalen voor een huurspeler. En daarbovenop zouden er nog enkele gekke clausules in het contract worden opgenomen.”

"Ik was Siebe Schrijvers desnoods te voet gaan halen in Genk" - Stijn Vreven

“Het is bijzonder jammer, want ik had Siebe desnoods te voet willen ophalen in Genk. Hij heeft het voorbije half jaar bewezen dat hij heel waardevol kon zijn voor deze club. In alle facetten van het voetbal, op en naast het veld."

"Maar de deal die op tafel lag, is gewoon niet interessant genoeg voor ons. Dus dan moet ik er ook maar vrede mee nemen", besloot Vreven.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.