De G5 is eigenlijk al een paar jaar te laat... Statistieken van Perbet vergeleken met hun centrumspitsen

13 juni 2016 12:37

Eindelijk! Jérémy Perbet staat in de belangstelling van de Belgische topclubs. En dat is vijf seizoenen te laat. De Franse aanvaller staat namelijk garant voor een jaarlijkse karrenvracht aan doelpunten.

Het was dé Karolingische transfer van het jaar. Sporting Charleroi plukte (op uitleenbasis weliswaar, nvdr.) Jérémy Perbet weg bij Istanbul Basaksehir. De Fransman scoorde aan de lopende band en bezorgde de Zebra's bijna een Europees ticket.

32, 15, 24. Het cijfertje staat voor het aantal doelpunten dat Perbet in zijn laatste drie seizoenen op Belgisch grondgebied (enkel in competitieverband, nvdr.) heeft gescoord. Met andere woorden: waarom zien de Belgische topclubs het potentieel nu pas?

JEREMY PERBETSPORTING CHARLEROI24
Stefano OkakaRSC Anderlecht15
Abdoulay DiabyClub Brugge14
Laurent DepoitreKAA Gent14
Ivan SantiniStandard11
Nikolaes KarelisKRC Genk10

Bovenstaande statistieken zeggen alles. We vergeleken de doelpunten van de centrumspitsen van de G5 en wat blijkt? Perbet steekt er met kop en schouders bovenuit.

Ondertussen hebben enkele topclubs al het licht gezien. RSC Anderlecht en KAA Gent informeerden al naar de voorwaarden van de Fransman. Ook Standard werd in het verleden op de geruchtenmolen gespot.

Bovendien is Perbet niet van plan om in Turkije te blijven én kan Charleroi zijn looneisen niet inwilligen. Nog een laatste hint van de Fransman zelf? "Ik wil Europees voetbal spelen", liet hij optekenen. "Het is stilaan nu of nooit voor mij."

Ik wil Europees voetbal spelen. Het is stilaan nu of nooit voor mij - Jérémy Perbet

Cédric De Volder

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.