EXCLUSIEF: Voetbalkrant.com ontmoet John Troost, dé man die België Europees kampioen wil maken: "Met mij lukt het honderd procent zeker"

16 juni 2016 13:59

Het is John Troost menens: de Nederlandse mental goeroe gaat de Rode Duivels Europees kampioen maken. Voetbalkrant.com liep de energetische coach tegen het lijf voor een exclusieve babbel.

Donderdagmiddag op de parking van de Intermarché in Eysines, buurgemeente van Le Hallain, thuisbasis van de Rode Duivels tijdens EURO 2016. Een man staat met gekke gebaren op de stoeprand te zingen, John Troost is in Bordeaux neergestreken.

De mental coach die Anderlecht in de lente van 2013 dansend naar de titel leidde, zoekt deze keer geen connectie met de zon, wel met de Rode Duivels. "Ik heb Marc (Wilmots, red.) een voorstel tot samenwerking gedaan. Alvorens ze een eerlijke conclusie kunnen trekken, wil ik met hem en Vital Borkelmans even samenzitten."

Ik maakte PSV kampioen, dat kan ik ook met de Rode Duivels doen - John Troost

"Als ze niet met mij willen werken, ook goed voor mij. Dan ga ik zaterdag naar de wedstrijd en pak ik het vliegtuig terug. Maar dan missen ze een grote kans. Indien ze mij inhuren, ben ik er honderd procent van overtuigd dat het lukt."

Troost gelooft in zijn kunnen. "PSV huurde me in om ervoor te zorgen dat zij en niet Ajax kampioen werden. Dat kan ik voor de Rode Duivels ook betekenen. Ik kan iets met de energie doen van de spelers. Bijvoorbeeld met De Bruyne. Dan speelt hij een geweldige wedstrijd tegen Ierland en zal hij nog scoren ook."

Ik kan iets doen met de energie van De Bruyne zodat hij scoort tegen Ierland - John Troost

"Ze moeten niet hele dagen op een trainingsveld staan", oordeelt Troost. "Conditie hebben ze al en de bal kunnen ze niet beter passen. Ontspannen, relax zijn staat voorop. Mijn doel is niet alleen dat België kampioen wordt, maar ook de miljoenen supporters laten begrijpen hoe dit werkt. Niet mijn ego is belangrijk. Wel de kracht waar we allemaal mee verbonden zijn."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ PSV \\ Ajax \\ België \\ Nederland \\ Ierland
 
 
Reacties.