Fenomenale geste van de Denen, erg prettig nieuws voor Essevee

21 juni 2016 19:39

Steve De Ridder kondigde het afgelopen seizoen een paar keer aan: hij zou erg graag bij Zulte Waregem blijven. De aankoopoptie op de Belg werd niet gelicht bij Kopenhagen, maar beide clubs bleven lang praten over een eventuele overgang.

Het grootste probleem was lange tijd de prijs. “We hebben geen transferbudget”, wist Francky Dury dat Essevee ook deze zomer de transfertering naar de nering zal moeten zetten. En dus restte de vraag of ze De Ridder wel langer aan zich kunnen binden.

De Ridder zelf? Die bleef er rustig onder: “Ik hoop dat ik hier kan blijven, want ik ben hier erg graag en ik ben in België iets aan het opbouwen. Mijn zoontje is ondertussen zes maanden oud ongeveer en ik ben een bezorgdere papa dan ik had verwacht”, aldus de speler van Essevee.

Nomadenbestaan? Dat weet je als speler, maar zou graag blijven - Steve De Ridder

“Daarom dat een verlengd verblijf hier me goed zou doen, maar ik besef ook dat je dat als speler niet altijd in de hand hebt. We hebben nu eenmaal een nomadenbestaan als speler en op de tien jaar dat je prof bent moet je een hele carrière maken.”

De aankoopoptie was te duur en daarna bleef een eventuele transferprijs ook boven het half miljoen euro. Te veel voor Essevee, dat nu mogelijk wél een koopje kan doen. HLN meldt namelijk dat De Ridder plots gratis mag vertrekken bij de Denen.

Veel interesse was er niet voor de aanvallende middenvelder, nu kan Zulte Waregem dus zijn slag slaan. Mogelijk worden eerstdaags de gesprekken tussen beide partijen opgestart. Ook de fans willen graag dat De Ridder blijft - hij is een voorvechter van de grinta.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ FC København
 
 
Reacties.