De dag van de finale en toch nog 'stille' kritiek bij Franse kranten: "Het was makkelijk"

10 juli 2016 13:23

Frankrijk leeft naar vanavond 21u toe. De Fransen gaan voor de hoogste eer, voor de derde keer als ze een toernooi zelf organiseerden. Maar zelfs nu nog klinken kritische noten in de Franse pers.

L'Equipe, de toonaangevende Franse sportkrant heeft het vandaag meer over de 'gemakkelijke' weg van Frankrijk en Portugal naar de finale. "Portugal ontmoette geen enkele ploeg die ooit al een finale van een groot toernooi speelde", aldus L'Equipe.

En Frankrijk? "De Fransen hebben tegen drie ploegen gespeeld die veel lager gekwalificeerd staan op de FIFA-ranking: Albanië (42ste), IJsland (34ste) en Ierland (33ste). Zelfs al is het geen doorslaggevende factor, toch is de gemiddelde ranking van de ploegen die beide ploegen tegenkwamen een indicatie van het vrij makkelijke parcours waar ze van konden profiteren."

Maar L'Equipe heeft ook klasse en brengt zelfs een extra editie in het Portugees uit bij zijn zondagseditie.

En dan zijn er de Portugese kranten. Die zijn dan weer veel positiever, maar hebben het vooral over het plan van Didier Deschamps om Cristiano Ronaldo af te stoppen. Deschamps liet weten dat hij al iets in het hoofd had, maar wou daar niet verder over uitwijden. A Bola weet echter dat Ronaldo op elk moment een dubbele dekking op zich gaat krijgen.

Johan Walckiers

Frankrijk \\ Portugal
 
 
Reacties.