AA Gent deed pakkend eerbetoon voor Frans Babbelaar: "Hopelijk in mei 2017 opnieuw"

20 juli 2016 15:44

Frans 'Babbelaar' Van Hyfte overleed in mei 2016. Van Hyfte was jarenlang stadionomroeper van de Buffalo's en een erg geliefd man binnen de Gentse familie. De spelers en staf hadden een pakkend eerbetoon voor hem in petto.

Van Hyfte was heel nauw betrokken bij AA Gent. Zo was hij in de tijd van het Jules Ottenstadion jarenlang de stadionomroeper van dienst. Sinds de Buffalo's in de Ghelamco Arena spelen, was Van Hyfte om de twee weken op post als commentator voor de blindentribune.

In het verleden maakte Van Hyfte ook radio voor en over AA Gent. Hij was dus een belangrijke persoon in de werking van de club en verzorgde mee de ploegvoorstelling op de Gentse Feesten.

Mooi eerbetoon

Tot twee jaar geleden zelfs nog, maar nu is dat niet meer het geval. "Een paar jaar geleden stond hij hier nog voor de ploegvoorstelling", aldus Hein Vanhaezebrouck. "Hij wou graag nog een keertje met ons een afvaart van de Leie doen, maar het is er niet meer van gekomen met hem."

"Maar ter ere van hem hebben we er vorige week wel eentje gedaan", aldus nog de coach van AA Gent. "En hopelijk kunnen we er in mei 2017 nog eentje doen." Hopelijk kijkt hij dan van hierboven ergens mee, samen Met Luc De Vos, Walter De Buck en vele andere Gent-fans.

Aernout Van Lindt

KAA Gent
 
 
Reacties.