Wat als enkel het budget bepalend was? Wel, dan krijgen we in België dit klassement

25 juli 2016 17:00

Volgende week schiet voetbaljaargang 2016 - 2017 uit de startblokken. Maar wat enkel de centjes hun invloed hebben op het spelletje? Wel, dan is de eindstand bij deze bekend.

Op basis van cijfers van Het Laatste Nieuws is het mogelijk om een rangschikking te maken, van het hoogste naar het laagste budget in onze Jupiler Pro League. Wat valt er precies op?

  • KAA Gent is de rijkste van de klas. De Buffalo's hebben een groter budget dan RSC Anderlecht. Dat heeft natuurlijk heel veel te maken met het lucratieve Champions League-avontuur van vorig seizoen.

  • De zogenaamde G5 maken de dienst uit, terwijl er in play-off 1 ook plaats is voor KV Oostende. Met andere woorden: heel realistisch. De kans is niet onbestaande dat het ook de elitegroep zal worden.

  • KAS Eupen komt eerste klasse binnen als middenmoter. De Panda's hebben daarvoor veel te danken aan hun buitenlandse investeerders, die met de nodige euro's op de proppen komen.

  • Excel Moeskroen sluit de rij. Het budget van de Henegouwers bedraagt slechts een zevende van dat van Gent. Gelukkig wordt voetbal niet op papier - of in een bank - gespeeld.

Het volledige klassement

1. KAA Gent (42 miljoen euro)
2. RSC Anderlecht (40 miljoen euro)
3. Club Brugge (38 miljoen euro)
4.Standard (25 miljoen euro)
5. KRC Genk (20 miljoen euro)
6. KV Oostende (15 miljoen euro)

7.Zulte Waregem (13 miljoen euro)
8.Sporting Charleroi (12 miljoen euro)
9.KV Kortrijk (11 miljoen euro)
10.Sporting Lokeren (10 miljoen euro)
11. KV Mechelen (9,5 miljoen euro)
12. KAS Eupen (9 miljoen euro)
13. Waasland-Beveren (8,5 miljoen euro)
14. STVV (7,5 miljoen euro)
15.KVC Westerlo (6,5 miljoen euro)

16. Excel Moeskroen (6 miljoen euro)

Redactie

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.