Westerlo begint sterk aan seizoen: "We hadden zelf twijfels na een moeilijke voorbereiding"

05 augustus 2016 20:58

Westerlo leek zondag een lange tijd op weg naar winst tegen Standard, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. "Een hoopgevende prestatie voor het komende seizoen", aldus middenvelder Robin Henkens.

"Ik denk dat we wel ons visitekaartje hebben afgegeven tegen Standard”, opent Robin Henkens bij Voetbalkrant.com. "Heel veel mensen hadden heel wat twijfels. Wij hadden zelf ook twijfels na een moeilijke voorbereiding. Ik denk dat we die hebben weggespeeld. Nu moeten we in onszelf geloven en hopen dat we elke week zo’n prestatie kunnen neerzetten."

"Het was natuurlijk nog maar één match", relativeert de middenvelder. "Maar die was goed. We hebben getoond tot wat we in staat zijn. Wat ons doel is? We willen beter doen dan vorig jaar. De redding blijft vooral het hoofddoel en liefst iets sneller dan vorig jaar. Alles wat er bij komt, is mooi meegenomen."

Voor mij was het ook een hoopgevende prestatie - Robin Henkens

"Zelf was ik ook tevreden over mijn prestatie. Het was een lange tijd geleden dat ik nog eens centraal mocht spelen, maar ik vind dat ik het goed gedaan heb. Dat is meer mijn ding dan op de flank. Voor mij was het dus ook hoopgevend."

Zondag zakken de jongens van Bob Peeters af naar Daknam voor een wedstrijd op het veld van Lokeren. "Lokeren is een ploeg dat nog een beetje zoekende is. Het is een vervelende wedstrijd. Ik heb al een paar keer het gevoel gehad dat we daar niet altijd kregen wat we verdienden, maar we zakken met vertrouwen af naar Lokeren", besluit Henkens.

Jupiler Pro League \\ Westerlo
 
 
 
Reacties.