Mo Messoudi keerde tien jaar na datum terug naar het Kiel: Een monoloog over het laatste doel, tekenen voor PO1 en de Wilrijkse pleinen

22 augustus 2016 16:19

Exact tien jaar geleden verliet Mo Messoudi het toenmalige Germinal Beerschot voor het Nederlandse Willem II. Deze zomer kwam de 32-jarige middenvelder terug thuis op het Kiel. De geboren Wilrijkenaar in een monoloog over toen én nu.

Het laatste doel

"Als speler ben ik niet meer dezelfde van toen. Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière en speelde ook in het buitenland. Dat maakte van mij een completere voetballer. Nu probeer ik mijn ervaring door te geven aan onze jonge groep. Beerschot-Wilrijk weer naar 1e klasse brengen is het laatste doel dat mij nog rest."

Tekenen voor PO1

"Tijdens de beginjaren na de eeuwwisseling zetten we fantastische resultaten neer met een beperkt budget. In een competitie, die toen nog 18 clubs telde, wonnen we de beker en speelden we telkens voor een plaats in de top 6. PO1-voetbal, daar zouden de fans nu onmiddellijk voor tekenen."

"Aan de ambities bij de supporters is er niets veranderd. Een Beerschotter streeft altijd naar het hoogste. Na de fusie met Wilrijk voel ik wel dat de verbondenheid iets groter is dan vroeger met Germinal Ekeren."

Verlangen naar de Wilrijkse pleinen

"We trainen niet langer op de Wilrijkse pleinen, wat wel wat jammer is. Dat was een fantastische locatie. Maar ik heb gehoord dat er plannen zijn voor nieuwe kleedkamers aan de huidige oefenterreinen. Ook dat maakt deel uit van de verdere professionalisering van Beerschot-Wilrijk."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Beerschot
 
 
Reacties.