Bolingoli razend ambitieus: "Ik zal de nummer 1 worden"

24 augustus 2016 15:40

Boli Bolingoli komt weer boven water drijven bij Club Brugge. De Antwerpenaar is nog nooit onbetwist titularis geweest bij de landskampioen, maar daar wil hij nu aan werken. Zelfs als zijn concurrent José Izquierdo heet.

Bolingoli is immers rijper geworden, zegt hij zelf. "Het probleem was vroeger dat ik op training, maar ook in een wedstrijd nog te vaak mijn focus verloor. Nu eens tien minuten voluit en dan weer even dromen. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Met de technische staf. Met mental coach Rudy Heylen ook", zegt hij in HLN.

"Mentaal ben ik nu veel sterker. Ik luister niet meer zoveel naar mijn gevoelens. Kritiek neem ik niet meer zo ter harte. Soms moet je gewoon tonen aan mensen dat ze fout zitten."

Het liefst speelt hij linksbuiten, maar linksachter blijft altijd een optie.

Maar is Bolingoli nu een linksachter of een linksbuiten? Het antwoord is duidelijk: linksbuiten. “Ik was blij dat de trainer me opnieuw kansen gaf als linksbuiten. Ik hoop dat ik daar in de toekomst nog kansen zal krijgen. Die positie blijft mijn voorkeur wegdragen, omdat ik heel mijn jeugd als aanvaller speelde en nog steeds aanvallend denk. Maar ik blijf op training aan mijn mankementen als linksback werken en focus me fiftyfifty op de twee posities."

"De trainer heeft me duidelijk gemaakt dat ik voor hem evenveel beteken als linksback dan als linksbuiten", zegt hij. "Als je je maar op één positie toespitst, kan je door de concurrentie af en toe afvallen. Maar als je polyvalent bent, kan de trainer steeds op je rekenen en zit je altijd in de wedstrijdkern."

"En als er dan een probleem komt - zoals met Izquierdo nu -, kan ik Club uit de nood helpen. Ik vind het sowieso een voordeel. Ik weet dat ik sowieso op één van die posities nummer één zal worden."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.