Keepster Evrard trapt sterk Gent voorbij PSV

24 augustus 2016 21:57

Vrijdag begint de competitie al met Genk - Anderlecht, maar woendagavond stond er in Wondelgem nog een internationaal oefenduel tussen Gent Ladies en PSV op het programma. En de Buffalo's deden het goed.

De Gent Ladies begonnen vurig aan hun duel tegen de Nederlandse tegenstander en dat leverde ook vrij snel een doelpunt op. De vrouwen van Eindhoven kregen de bal niet weg na een goede Gentse actie, Van Gorp kon uiteindelijk binnenduwen.

Daarna liet Gent de bezoeksters wel in de match komen. Na een vrije trap maakte Missipo een eigen doelpunt, even later viel op de omschakeling zelfs de 1-2. In bijzonder warme omstandigheden knokte Gent zich terug in de match.

Evrard beslist het vanop de stip

Vlak voor de koffie - of zeg maar frisdrank - kwam de verdiende gelijkmaker: een goede voorzet vanop links van Van Mingeroet, Maximus kopte van dichtbij binnen.

In een mindere tweede helft was de thuisploeg baas. Na een strafschopfout van Mourmans op Missipo ging de bal op de stip, doelvrouw Nicky Evrard viseerde de winkelhaak vanop elf meter: 3-2, meteen de eindstand want PSV liet niet al te veel zien in de tweede 45 minuten.