AA Gent in Macedonië op zoek naar Europa League-ticket: "Weet niet of we nog favoriet zijn"

24 augustus 2016 21:48

AA Gent gaat donderdag tegen het Macedonische KF Shkëndija op zoek naar een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Hein Vanhaezebrouck verwacht zeker geen gemakkelijke wedstrijd.

Voor de Gent-coach zijn er donderdagavond nog verschillende scenario's na de 2-1 uit de heenwedstrijd. "Alles is mogelijk morgen. Uiteraard zouden we liefst niet verliezen, maar zelfs met een nederlaag zouden we kunnen doorgaan", aldus Vanhaezebrouck. "We moeten zelf vooral een of meerdere keren trachten te scoren."

Moeilijke match

Maar Vanhaezebrouck verwacht dat het zeker niet gemakkelijk wordt in Macedonië. "Als je thuis na 7 minuten op achterstand komt, dan wordt het nooit eenvoudig, maar ik ben wel blij dat we erop en erover konden gaan. Ze vormen een goede ploeg, maar nu moeten zij ons wel verslaan om door te gaan", aldus de Gent-trainer op de clubsite.

Het zou een ontgoocheling zijn als we hier uitgeschakeld worden - Hein Vanhaezebrouck

Vanhaezebrouck vindt zijn ploeg zeker niet de absolute favoriet, maar wil een blamage vermijden. "Met deze 2-1 weet ik niet of we nog de favoriet zijn, zij maken even goed kans om door te gaan. Het zou wel een ontgoocheling zijn als we hier uitgeschakeld worden", besluit Vanhaezebrouck.

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ Shkendija 79
 
 
Reacties.