Gent-voorzitter wil beter tv-contract: "We moeten voor de honderd miljoen durven gaan"

24 augustus 2016 07:09

Het televisieconctract voor het Belgische profvoetbal loopt eind dit seizoen af. Dat contract wordt nu voor 70 miljoen euro beheerd door MP & Silva en werd doorverkocht voor 60 miljoen aan Play Sports, Proxiumus TV en het Waalse VOO.

Eind dit seizoen moet het contract herzien worden en Ivan De Witte zorgt voor er al voor dat het harde onderhandelingen gaan worden. Hij laat immers een ballonnetje op dat er (veel) meer geld geëist moet worden. "Ik wil even onderstrepen dat ons voetbal veel waard is. Toen ik indertijd mee het nieuwe tv-contract onderhandelde, stelde ik 50 miljoen euro voorop", vertelt de Gent-voorzitter in Het Nieuwsblad.

Ons product is, onder meer dankzij Play-off 1, meer waard geworden. We zijn op de UEFA-ranking voor clubs intussen Nederland voorbijgegaan

"Men noemde me onrealistisch, maar het lukte wel. We kregen zelfs nog meer. Nu moeten we als clubs opnieuw de lat hoger durven leggen. Ons product is, onder meer dankzij Play-off 1, meer waard geworden. We zijn op de UEFA-ranking voor clubs intussen Nederland voorbijgegaan. We staan negende."

De Witte wil dat iedereen de lat hoger legt. "Onze tweede plaats op de FIFA-ranking is ook een argument. Ik wil een mindset creëren. We moeten voor die honderd miljoen durven gaan.”

Redactie

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.