Belgische trainer begint aan zoveelste exotische avontuur als bondscoach

24 augustus 2016 18:51

Onze landgenoot Tom Saintfiet werd maandag officieel voorgesteld als bondscoach van Bangladesh. Voor de 43-jarige Kempenaar wordt het een zoveelste avontuur op onbekend terrein.

Globetrotter Tom Saintfiet heeft alweer een nieuwe uitdaging gevonden. Eind april werd hij na tegenvallende resultaten ontslagen als bondscoach van Togo, maar deze zomer heeft een nieuwe werkgever gevonden. Hij gaat met Bangladesh, het nummer 183 van de FIFA-ranking, op zoek naar een historische kwalificatie voor de Asia Cup van 2019. Maandag werd hij voorgesteld in hoofdstad Dhaka.

Bangladesh is al uitgeschakeld in de Aziatische voorrondes voor het WK 2018 in Rusland, maar kan via barrages wel nog opgevist worden in de kwalificatiepoules voor de Asia Cup 2019. In september ontvangt Bangladesh het nóg lager geplaatste Bhutan, een maand later volgt de terugwedstrijd.

Zevende keer bondscoach

Saintfiet is dus niet aan zijn proefstuk toe. Bangladesh is het zevende land waar de Kempenaar als bondscoach aan de slag gaat. Hij was al T1 bij achtereenvolgens Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen, Malawi en Togo. Saintfiet begon zijn wereldreis in 2002 en is sindsdien nauwelijks in België aan de slag geweest. Zijn indrukwekkende cv krijgt nu dus een verlengstuk in Bangladesh.

Koen Frans

 
 
Reacties.