Origi traint eerste keer met Henry: "Een goeie kern heeft een goei staf nodig"

29 augustus 2016 21:58

Voor Divock Origi was het de eerste kennismaking met Thierry Henry. Zoals we Divock kennen, stond hij er niet met open mond naar te kijken. Maar dat de voormalige aanvaller van Arsenal en Barcelona respect inboezemde, was duidelijk.

Origi haalde even de schouders op toen het onderwerp van de nieuwe assistent-bondscoach werd aangesneden. Een halfuurtje ervoor was hij nog persoonlijk onder handen genomen door de voormalige wereldster. "We zijn allemaal heel blij dat hij er bij is. Het is heel positief voor ons. Een goeie kern heeft een goeie staf nodig om iets te bereiken. Het was tijd voor iets nieuws", geeft Origi mee.

Origi kent natuurlijk wel het palmares van 'Titi', zoals quasi iedereen die al eens van voetbal gehoord heeft. "Hij heeft het al bewezen op alle domeinen", knikt hij. "Het is een hele grote persoonlijkheid en hij heeft samengespeeld met wereldspelers op alle posities. Hij kan niet alleen de aanvallers iets leren, maar heel de kern."

Henry zette Origi alvast aan het werk.

Henry kreeg veel aandacht van de pers, maar zelf bleef hij heel 'low profile'. De Fransman is niet van plan om uit zijn rol als assistent te vallen en de aandacht op te eisen. "Het is normaal dat er veel aandacht naar hem uitgaat", lachte Roberto Martinez. "Als je ziet wat hij bereikt heeft in zijn leven. Hij gaat een grote rol spelen bij ons in de begeleiding van de spelers. Maar voor ons is het iets natuurlijks, wij zien hem niet als die wereldster."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.