Defour haalt nog andere reden aan voor zijn selectie: "Dit is dankzij mijn transfer"

29 augustus 2016 21:06

De laatste selectie van Steven Defour voor de Rode Duivels dateert al van 3 september 2015. Na een lange afwezigheid is hij er bij de eerste selectie van Roberto Martinez dus terug bij. "Dankzij mijn transfer, daar ben ik zeker van", knikte Defour.

Defour was de verrassing van de chef, want niemand had hem er eigenlijk verwacht, inclusief hijzelf. "Ik was toch verrast toen ik de coach zag staan na de match tegen Liverpool", knikte de middenvelder. "Ja, dit is dankzij mijn transfer. De Premier League heeft veel meer aanzien en het gaat er ook zoveel sneller. De intensiteit is ongelooflijk, het spel ligt nooit stil."

Maar het was Martinez zelf die al de reden gaf voor zijn selectie: de mentaliteit die Defour uitstraalt. "Zo speel ik altijd. ik ga er altijd 200 procent voor. In de Premier League vreet dat wel aan je. Tegen Liverpool was het na een uur op. Maar zo zal ik elke week moeten spelen. Met de kwaliteiten die Burnley heeft, zal het knokken worden."

Zijn mentaliteit staat Martinez wel aan en dat moet Defour nu laten zien.

Maar Defour wou absoluut weg bij Anderlecht en beklaagde zich zijn keuze nog niet. "Ik wist waaraan ik begon toen ik tekende. Dat ik al twee keer na een uur gewisseld werd is omdat ik ook geen perfecte voorbereiding kende. Ik had donderdag en vrijdag getraind, maar daarvoor vier dagen niet omdat ik met de transfer bezig was. Het zal enkel beteren."

En vanaf nu dus elke keer bij de Rode Duivels als het aan hem ligt, want tijdens het EK knaagde het toch wel wat. "Iedereen wil er altijd bij zijn en spelen. Maar de concurrentie was ook groot. Het is niet aan mij om de keuzes van de bondscoach aan te vechten."

Johan Walckiers

Premier League \\ Burnley \\ België
 
 
Reacties.