Marrone, Van Der Bruggen en Teixeira: race tegen de tijd voor Essevee mét (alvast 1) happy end én een bronzen extraatje

30 augustus 2016 15:52

Zulte Waregem heeft in deze transfermarkt al bijzonder hard uitgehaald met meer versterkingen dan je op een hand kan tellen. Maar ze blijven ambitieus bij Essevee en willen zich nog steeds versterken. De eerste is al binnen en er kunnen nog anderen bijkomen.

Een centrale (linksvoetige) verdediger, een middenvelder en een linkerflankspeler. Het verlanglijstje van Francky Dury is al een tijdje duidelijk, maar de tijd begint toch stilaan te dringen.

En toch staat er nog heel wat te gebeuren. Om te beginnen: Luca Marrone komt over van Juventus. Hij was vrijdag al in Waregem en ten zeerste onder de indruk van het oefencomplex en Francky Dury. De Oude Dame gelooft na Troisi en Thiam in de kwaliteiten van Dury en Essevee en liet hem vertrekken, vandaag onderging hij medische testen en tekent hij ook meteen zijn contract.

Luca Marrone is aanwinst 9 aan de Gaverbeek

Marrone hoeft zelfs niet de laatste versterking van Zulte Waregem te zijn. Het is niet omdat ze met de Italiaan een centrale verdediger beet hebben dat ze niet blijven inzetten op Jorge Teixeira: die zit op een zijspoor bij Charlton en heeft een verleden bij Standard. Eerder ging Dury bij Charlton al Lepoint weghalen, terwijl Vetokele op huurbasis kwam. Zo'n huurjaar zou ook voor Teixeira mogelijk zijn. Ondertussen heeft Kingsley Madu echter (ook) al getekend aan de Gaverbeek, al is dat meer een linksachter/linkervleugel.

En dan is er nog Hannes Van Der Bruggen: Michel Louwagie wil de prijs die Essevee wil bieden nog wat opdrijven en reageerde ferm op de smeekbede van de middenvelder van AA Gent, maar het is in het belang van de drie partijen (Gent, Van Der Bruggen en Zulte Waregem) dat de deal voor woensdagavond rond raakt.

Van Der Bruggen vertrekt anders volgend seizoen transfervrij uit de Ghelamco Arena en zou bovendien tegen zijn zin in Gent worden gehouden. Hij wil spelen en werken onder Francky Dury, de man die hem ooit 'ontdekte'. De speler bleef de voorbije weken rustig en schermt niet met wetten van 38 jaar geleden, maar wil wel spelen en wil absoluut (en enkel) naar Essevee.

Dat VDB meer kansen zou krijgen na het vertrek van Kums? Daar zijn we niet van overtuigd: Gent trok al Schoofs (2x) aan en heeft nu ook Ibrahim Rabiu beet als mogelijke opvolger. Een oplossing zit dus ook voor Van Der Bruggen uit pure noodzaak in de pijplijn, al zal er nog een potje worden gearmworsteld tussen Louwagie en Essevee.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Carpi
 
 
 
Reacties.