Pech voor Zulte Waregem? Oulare loopt blessure op bij jonge Rode Duivels

07 september 2016 07:20

De jonge Rode Duivels boekten dinsdagavond een knappe zege tegen hun leeftijdsgenoten van Tsjechië. En dat ondanks de afwezigheid van enkele sterkhouders. Naast Leander Dendoncker ontbraken namelijk nog twee jongens.

Dendoncker bleef in België om eventueel mee te spelen met de beloften, maar de verdedigende middenvelder voelde zich geen 100% fit en speelde daarom niet tegen Tsjechië. Daar kan je hier meer over lezen.

Ook Obbi Oulare kwam niet in actie. Een korte rondvraag na de wedstrijd leerde ons dat de spits die dit seizoen op huurbasis voor Zulte Waregem uitkomt, een blessure opliep tijdens de beloftenmatch tegen Malta.

"Ik dacht eerst dat het een blauwe plek was" - Obbi Oulare

“Ik dacht eerst dat het gewoon om een blauwe plek ging, want ik heb nog twee trainingen kunnen meedoen. Maar ik bleef maar pijn hebben en dus moest er wel iets aan de hand zijn. Ik kan nog wel lopen, maar trappen gaat echt niet op dit moment”, aldus Oulare.

De eerste diagnose die de medische staf van de jonge Duivels stelde, was dat Oulare wellicht een barstje in de voet heeft opgelopen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de huurling van Watford buiten strijd zal zijn. Extra onderzoek in de komende dagen (woensdag al, nvdr.) moet voor duidelijkheid zorgen.

Kayembe niet speelklaar

Ook Joris Kayembe speelde niet tegen Tsjechië. De linkervleugelspeler van FC Porto arriveerde al niet helemaal fit bij de nationale ploeg. Kayembe kon tussendoor wel trainen, maar werd niet speelklaar bevonden door de medische staf.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ FC Porto \\ België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.