Celtic maakt Rangers helemaal af in eerste Old Firm in vier jaar

10 september 2016 14:54

In Schotland mochten ze eindelijk opnieuw dé wedstrijd van het jaar verwelkomen op het hoogste niveau. Na vier jaar in de woestijn voor Rangers, stond de derby tegen Celtic eindelijk opnieuw op het programma. De groenen heetten de blauwen welkom met een klinkende zege.

Bij beide ploegen kregen we heel wat bekende namen. Kolo Touré verdedigt momenteel de kleuren van Celtic en bij Rangers kregen we Twitterlegende Joey Barton, Niko Kranjcar en de debuterende Philippe Senderos.

Dembélé ontbindt duivels

Na een eerste half uur met vooral veel strijd begon de Franse spits Moussa Dembélé aan zijn glorietocht. Met twee goals in amper negen minuten tijd leek hij Rangers al in de eerste helft de doodsteek te geven.

Garner zorgde er voor Rangers voor dat het toch nog even spannend bleef. Op slag van rust lukte hij de aansluitingstrefer. Met 2-1 werden de kleedkamers opgezocht. Rangers had nog hoop, maar die werd al snel de kop in gedrukt.

Met Sinclair, Dembélé en Armstrong werd het zelfs nog 5-1, Senderos pakte een rode kaart in zijn eerste wedstrijd voor Rangers en leidde zo de ondergang helemaal in. Het is feest in het groen-witte deel van de stad, dat is duidelijk.

Sander De Graeve

Celtic Glasgow \\ Rangers FC
 
 
Reacties.