Standard kan na blitzstart Celta de Vigo niet volledig bij de keel grijpen met logisch eindresultaat

15 september 2016 22:54

Standard heeft zijn Europese campagne op gang getrokken met een punt. Na een veelbelovende start waarin Matthieu Dossevi op héérlijke wijze de score opende, ging JF Gillet zwaar in de fout. In de 2e helft verwaterde de clash met Celta de Vigo compleet.

Om fans naar de Europa League te lokken is bij Standard meer nodig dan een coachwissel en zes transfers. Sclessin liep maar net halfvol voor de komst van Celta de Vigo. Vorig jaar zesde geëindigd in La Liga.

Matthieu Dossevi trok zich van de magere opkomst niets aan. De Franse Togolees startte als een wervelwind aan de partij. Met een prima actie kapte hij zich vrij in het centrum, om vervolgens doelman Sergio Alvarez geen schijn van kans te laten.

Ai ai Gillet

Dossevi was op de Europese afspraak, in tegenstelling tot zijn doelman. Jean-François Gillet intercepteerde bijzonder knullig op een afstandsschot van Giuseppe Rossi. Via de paal dwarrelde de bal ongelukkig in doel.

Ondanks de twee treffers in het openingskwartier bleven verdere kansen uit. Pas met de rust in zicht kregen we schwung in de partij. Benito Raman liet twee wenkende mogelijkheden onbenut. Aan de overzijde testte Rossi als een duivel uit een doosje nog eens de vuisten van Gillet.

Slaapverwekkend vervolg

Standard voerde de forcing in het begin van de tweede helft. De bezoekers wisten even van geen hout pijlen te maken en de Turkse ref moest in twee minuten tijd evenveel keer zijn geel karton bovenhalen voor Naranjo en Hernandez. Die laatste liet zich ook in aanvallend opzicht zien. De Chileen kopte een vrije trap maar net over de kooi van Gillet.

Aan de overzijde kon Dossevi het gevaar niet in z'n eentje stichten. Ishak Belfodil was een schim van de spits die Racing Genk oppeuzelde en Junior Edmilson heeft ook al in een betere vorm gezeten. Tegen Panathinaikos moet op 20 oktober, hopelijk met méér volk op de tribunes, dan maar de eerste thuiszege volgen.

Redactie

Europa League \\ Standard \\ Celta De Vigo
 
 
Reacties.