Na de teleurstelling van Wenen alweer focus op Anderlecht: "Mentaliteit is goed genoeg"

16 september 2016 21:30

Twee nederlagen in minder dan één week: het komt hard aan bij KRC Genk. Vooral ook de manier waarop: na een zwakke prestatie in Luik en na het weggeven van een voorsprong in Wenen. Zondag staat alweer een lastige opdracht op het programma, met het bezoek van Anderlecht.

Peter Maes komt op de clubwebsite nog even terug op de nederlaag in Europa. Hij verwijst naar een gebrek aan maturiteit. In de eerste helft liep het nog goed en had er misschien ook wel meer ingezeten. "Maar we waren vijftien minuten stuurloos in de tweede helft. En in Europa betaal je dat cash. Als je twee negentien jarigen (Heynen en Ndidi) in het hart van je ploeg hebt staan dan kan er zoiets gebeuren."

Er is geen tijd om lang stil te blijven staan bij de nederlaag, want er moet alweer gefocust worden op Anderlecht. "Ik denk wel dat we daar de groep voor hebben. Ik denk dat de mentaliteit goed genoeg is om altijd opnieuw te herstarten, te resetten."

De wedstrijd tegen Rapid Wien liet op fysiek vlak overigens zijn sporen achter. Zo sukkelen een aantal spelers met kneuzingen en lichte spierblessures. Om die reden bleven Bailey, Samatta, Buffel en Colley binnen voor verzorging op vrijdag. Ze maken voorlopig wel deel uit voor de selectie van Anderlecht.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.