Dante Vanzeir staat voor doorbraak bij Genk: "Vroeger droomde ik van die vlagjes en wou ik er tussenhangen"

21 september 2016 07:02

Dante Vanzeir is intussen al een bekende naam geworden in het Belgische voetbal, al maakte hij pas zondag zijn debuut in eerste klasse. Zijn prestaties op het WK U17 waren immers al top. En nu staat hij klaar om helemaal door te breken.

Zondag kreeg hij acht minuten in de wedstrijd tegen Anderlecht. Acht minuten die hem waarschijnlijk nog lang zullen bijblijven en waar hij ondanks de pijnlijke nederlaag van heeft genoten. Vanzeir schudde het hoofd als het over het verlies ging, maar kon zijn kwajongensglunder niet wegsteken. "Het is erg dat we verliezen, maar voor mij was het fantastisch", gaf hij toe.

"Samatta viel ziek uit voor de match en de coach zei me dat ik in de wedstrijdkern zat. Ik had geen verwachtingen, zeker niet dat ik zou mogen invallen. Tegen zo'n grote club mogen debuteren, het overtrof alles. Ik ben de trainer er heel dankbaar voor", ging hij stralend door.

In de voorbereiding mocht Vanzeir regelmatig spelen.

Een goeie beslissing van Peter Maes om de 18-jarige aanvaller te laten proeven van het grote werk. Vanzeir flirtte vorig seizoen met verschillende buitenlandse clubs, maar bleef toch in Limburg. En dit zal zijn beslissing enkel staven, want hij kijkt al verder. "Ik hoop dat ik tegen Eendracht Aalst er terug bij ben. Misschien zelfs wat meer minuten kan maken... Ik moet de trainer blijven overtuigen en als hij me nodig heeft, zal ik klaarstaan."

Voor Vanzeir is het een erezaak om bij Genk te slagen, want hij voetbalt er al heel zijn leven. "Ik ben bij de U7 begonnen. Ik kwam ook heel vaak naar Genk kijken en keek naar de vlagjes met spelers hun portret op naast de straat. Ik hoopte dat ik daar op een dag zou tussenhangen. En die droom is uitgekomen. Maar het is een begin. Ik moet hard werken en hopelijk komt er meer uit de bus."

Johan Walckiers

Beker van België \\ KRC Genk \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.