Concurrentie mag jaloers worden op bank van Essevee: "Maar we hebben geen Thorgan Hazard"

22 september 2016 22:35

Zulte Waregem haalde met Marrone en Madu nog twee gewenste versterkingen binnen om centraal achterin en op de linkerflank iets geruster te zitten. De concurrentiestrijd kan beginnen bij een erg sterke ploeg in de breedte. "Maar we moeten niet dromen van de tweede plaats."

Een keertje was Essevee er erg dicht bij: zonder een afgeweken vrije trap van Biglia op Mbaye Leye was Zulte Waregem als kampioen de nacht ingetrokken. Zo’n scenario ziet Francky Dury niet meteen opnieuw gebeuren.

“We mogen dromen van een nieuw vierde plaats”, gaf hij al meermaals aan. “Maar niet van de tweede, want we hebben geen Thorgan Hazard dit jaar.” Nochtans: in de breedte is de kern van Essevee minstens zo sterk als toen.

Dury: "Ploegen worden stilaan jaloers op onze bank"

Ervaren verdedigers, degelijkheid op het middenveld, Mbaye Leye die elk jaar als wijn met het ouder worden ook beter begint te worden en vinnige flankspelers voldoende. Met Marrone en Madu – gewenste versterkingen die al geen noodzaak waren – is de kern enkel groter en robuuster geworden.

Vorig seizoen was Francky Dury nog jaloers op de bank van Genk tijdens play-off 1. “Die zouden bij ons allemaal in de ploeg staan”, klonk het toen. "Nu gaan er ploegen jaloers worden op de bank van Essevee.”

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.