Hoe versterkten de staartploegen uit de Jupiler Pro League zich?

23 september 2016 12:30

Ook dit seizoen zou de degradatiestrijd wel eens bijzonder boeiend en spannend kunnen worden. Het was dan ook uitkijken of en hoe de clubs in de lagere regionen zich gingen versterken na een moeizame seizoenstart. En hoe die nieuwkomers het in de eerste weken van september deden. Een overzicht.

Geen enkel team is momenteel al mathematisch gered natuurlijk, maar voor onze vergelijking hebben we een symbolische lijn getrokken na Club Brugge en Genk. De voorlopige nummers 11 tot 16 van de Jupiler Pro League hebben we onder de loepe genomen. Wie is versterkt na de zwakke competitiestart en hoe deden de nieuwkomers het?

STVV, 11e plaats met 7 punten

Op het einde van de mercato lepelden ze nog twee spelers binnen. Bamba is ondertussen helemaal los en scoorde al twee keer tegen Waasland-Beveren, terwijl Cuevas opnieuw gehuurd wordt van Chelsea en ook een degelijke prestatie afleverde.

Eupen, 12e plaats met 7 punten

De Oostkantonners speelden dit jaar al enkele goede wedstrijden. Met onder meer Sylla en Diallo was het huiswerk snel af, tijdens het seizoen werd er dan ook niet meer ingekocht.

Moeskroen, 13e plaats met 6 punten

Bij Moeskroen moesten er echt nog flink wat versterkingen komen. Met Ferber, Graovac en Trezeguet werden er op de slotdagen nog drie gehaald mét meerwaarde. Graovac heeft nog een taalprobleem, maar Ferber scoorde al tegen Essevee en Trezeguet is nu al hét lichtpunt van de rechterkolom.

Lokeren, 14e plaats met 6 punten

Bij Lokeren waren ze met De Sutter en co al erg blij bij het begin van het seizoen, maar de resultaten volgden vooralsnog niet. Het huiswerk was klaar, maar Steve De Ridder kwam alsnog. Hij kreeg al enkele kansjes, maar kon het tij nog niet keren.

Waasland-Beveren, 15e plaats met 5 punten

De laatste weken van augustus ging Waasland-Beveren toch nog wat zaakjes doen. Extra ervaring met Michel, een goalgetter met Schwartz. Maar vooral: Laszlo Köteles. De doelman bracht achterin meteen heel wat stabiliteit en dat moet punten opleveren.

Westerlo, 16e plaats met 1 punt

Buyens, Christensen, Miletic, Heylen. Qua mankracht mogen ze niet klagen bij de Kemphanen van wat er de laatste weken van de transfermarkt nog binnen kwam. Achterin bleef het voorlopig echter rommelen, nieuwe coach Mathijssen heeft nog werk voor de boeg.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ STVV \\ Westerlo \\ Eupen \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.