Overzicht buitenland: Ajax haalt zwaar uit, Monaco opnieuw (even?) leider

24 september 2016 22:45

In Frankrijk moest Monaco eerder deze week de leidersplaats afstaan aan Nice, na de zware nederlaag in het onderlinge duel. Mits winst konden de Monegasken minstens één avond opnieuw de leiding overnemen.

Ligue 1

Daarvoor moest Monaco wel voorbij Angers. Dat bleek niet zo eenvoudig: het waren zelfs de bezoekers die op voorsprong kwamen. Glik en Nwakaeme (vanop de stip) zetten de scheve situatie echter recht.

Eredivisie

Ook Ajax kwam op eigen veld op achterstand. PEC Zwolle opende al na vier minuten de score, maar erg lang konden de mannen van Ron Jans daar niet van genieten. Enkele minuten later stond het al 1-1 via Sanchez, die even later ook voor de 2-1 zorgde. Uiteindelijk werd het nog een monsterzege voor de Amsterdammers: Dolberg (2x) en Traore maakten er 5-1 van.