Schoofs flikte z'n vriend Dutoit met een crème van een vrije trap: "Ik wíst dat hij dat stapje zou zetten"

24 september 2016 23:35

Rob Schoofs zorgde voor de Gentse zege met een parel van een vrije schop én deed dat tegen zijn goeie vriend William Dutoit. De twee oefenden wel duizend keer op training bij STVV, maar net daarom wist Schoofs hem te kloppen.

"Zelfs al ken je de spelers, weet je niet precies waar ze zullen trappen", gaf Dutoit eerst zijn versie van de feiten. "Over die twee jaar hebben we wel duizend vrije trappen geoefend. Vandaag trapte hij naar rechts en ik vertrok naar links."

Bewust, zo bleek. Schoofs oefende gisteren een hele tijd om de bal niet over de muur te trappen, wat hij normaal het liefst doet, maar in de hoek van de doelman. Zo lukte het om Dutoit op het verkeerde been te zetten.

In het hoofd van Schoofs: 'We gaan Dutoit hier eens liggen hebben'

"Ik ken hem uiteraard heel goed en hij weet dat ik vanuit die positie liefst over de muur trap", aldus een zichtbaar gelukkige Schoofs. "Ik zag ook op beelden van hem dat hij die stap regelmatig zet. Ik trainde er gisteren veel op."

Vanaf nu wordt het moeilijk voor doelmannen tegen Rob op vrije trap

Het was Vanhaezebrouck die er op aandrong. "Ik heb met Rob zitten praten. Ik kon vroeger alleen maar in de hoek van de keeper trappen. Ivan Leko was veel beter. Hij kon de twee kanten trappen. Vanaf nu wordt het moeilijk om Rob nog af te stoppen", gaf Vanhaezebrouck mee.

En Schoofs en Dutoit? Dat blijven beste vrienden. "Het is een goeie vriend, zelfs al scoorde hij vanavond, dat gaat niet veranderen. We spraken nog niet na de match, maar zullen deze week zeker eens bellen", sloot Dutoit af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.