Leekens op z'n best ondanks alle commotie: "Ik heb al andere oorlogen meegemaakt en leg mezelf geen druk op, laat dat maar over aan andere trainers"

25 september 2016 07:01

Het was een hectische week voor Sporting Lokeren en nog het meest van al zijn coach Georges Leekens. Die kwam na het verlies tegen Standard zwaar onder vuur te liggen.

De fans lieten hun ongenoegen blijken en richtten zelfs de Facebookgroep 'Wij willen Georges Leekens buiten' op. Een bekerzege en een punt in de Wasico later, is de rust even teruggekeerd op Daknam.

Hoe gaat Leekens nu met deze moeilijke momenten om? "Ik heb al ergere oorlogen meegemaakt", lijkt hij er niet wakker van te liggen. "Het belangrijkste is dat de voorzitter zich goed voelt. Ik ben een derde keer teruggekomen naar Lokeren en zal me altijd voor deze club engageren. De voorzitter blijft dan ook een vriend."

Ik kwam een derde keer terug en zal me altijd voor Lokeren engageren

Van de stijgende druk heeft Leekens naar eigen zeggen geen last. "Ik leg mezelf geen druk op. Er zijn al genoeg trainers die dat doen. Ik ga dan ook niet uit van een scenario 'als' en 'indien'. Dan ben je met je groep verkeerd bezig."

"Ons project gaat verder. Terwijl we tegen AA Gent de kopkes nog lieten hangen, zie ik nu al een andere mentaliteit. Binnen een paar weken zullen we ons ware niveau bereiken. Daar gaan we binnenskamers aan werken", besloot Mack the Knife.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Beveren
 
 
Reacties.