Dury en Essevee met vertrouwen van de leider: "Hopelijk staan we nog lang helemaal bovenaan"

26 september 2016 08:39

Zulte Waregem wist op bezoek bij KV Mechelen een 2-0 achterstand nog helemaal om te draaien naar een voorsprong. En dus troffen we na de match een gelukkige Francky Dury. Hoewel: hij bleef ook kritisch voor de minpuntjes na een erg sterke wedstrijd.

"Positioneel en communicatief stonden we niet goed in de eerste helft. We moeten er bij stilstaan dat we na een goede start ons daar snel hebben laten vangen", aldus Francky Dury na de wedstrijd.

"Als leider aan een wedstrijd beginnen geeft ook een stuk verantwoordelijkheid", besfet de oefenmeester van Essevee. "We moeten die verantwoordelijkheid opnemen. En dit waren doelpunten die we niet mochten tegenkrijgen. Niet zo makkelijk. Tegen Mechelen kan je met hun torens iets slikken op een vrije trap, maar niet dit soort goals."

Onze focus blijft op play-off 1 liggen, we hebben nu wat bonus

Toch was er steevast nog het geloof in een goede afloop. "Op basis van wat ik gezien had en van het vertrouwen dat ik had was ik niet bang om bij de rust te wisselen in de constructie. We hebben flexibiliteit getoond en ik was tevreden, want de tweede 45 minuten zijn we continu blijven voetballen. Ook toen Mechelen terugplooide was de laatste pass beter dan tegen Cappellen."

"Zo'n leidersplaats geeft wel een goed gevoel. Als je 12e staat, dan maak je er hier misschien geen 2-3 meer van een 2-0 achterstand. Hopelijk kunnen we nog lang op die toppositie blijven staan, maar onze focus lag en ligt nog steeds op het behalen van play-off 1. Niemand begint aan het seizoen met als doel na 8 wedstrijden op kop te staan, maar we hebben nu wat bonus."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.