Anderlecht heeft nog werk in Denemarken na flauwe match tegen FC Midtjylland

27 september 2016 20:51

Anderlecht moet op 19 oktober nog de mouwen opstropen in Denemarken. De U19 speelden in hun eerste match voor de Youth League immers 0-0 gelijk. Anderlecht zit niet in het kampioenenspoor en moet dus eerst een aantal rondes overleven. De bezoekers van Midtjylland waren alvast geen hapklare brok.

Mo Ouahbi kreeg eerder op de week slecht nieuws van hoofdcoach René Weiler: zowel Emmanuel Sowah als Wout Faes moesten mee op Europese verplaatsing naar Saint-Etienne. En dat scheelde toch heel wat defensieve kwaliteit en opbouwmogelijkheden. De trainer van de U19 greep daarom terug naar een 3-5-1-1, met Vancamp als diepe spits en Meddour en Foulon die de hele flank voor hun rekening moesten nemen.

De drie achteraan: Delcroix, Cools en Morias kregen echter het meeste werk, want FC Midtjylland had een surplus aan kracht en lengte. En dat liet zich gelden op het veld. Het middenveld - met nochtans Idrissa Doumbia - kon de bal niet in de ploeg houden, waardoor paars-wit achteruit werd gedwongen.

Vancamp tot driemaal toe

De paar keren dat Vancamp gebreikt werd, stond die dan ook nog tegen drie verdedigers. Maar de jonge Anderlecht-spits werd wel drie keer goed gelanceerd, telkens kwam hij alleen voor de keeper te staan. Twee keer haalde het Deense sluitstuk het, de derde keer deed Vancamp alles goed, behalve dat hij tegen de paal mikte en in de rebound ook niet kon afwerken.

Voor de rest vond Anderlecht weinig openingen tussen de grote Denen, al stond hun eigen verdediging ook als een huis. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Weinig of geen doelgevaar te bespeuren. Ouahbi probeerde met Amuzu en Dewaele nog meer creativiteit te brengen, maar de bezoekers gaven geen krimp.

Vancamp kwam voor één keer niet tot scoren.

Moeilijke terugmatch

Anderlecht zal het moeten afmaken in de terugmatch op 19 oktober in Midtjylland. Al zal het daar ook geen makkelijke opdracht worden. Het team is nog niet aan elkaar gesmeed, zoals het vorige, dat zelfs minder kwaliteit bezat. Maar met een Orel Mangala hadden ze daar op het middenveld ook een absoluut goudhaantje rondlopen.

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.