Kom dat zien: nog Belgischer, nog kwaliteitsvoller: Anderlecht begint met ambitie aan Youth League

27 september 2016 08:33

Anderlecht speelt vanavond zijn eerste match in de UEFA Youth League, om 19u in het Constant Vanden Stock-stadion. Voor het grote publiek de kans om de nieuwe lichting te leren kennen. En er zit wel wat nieuws tussen hoor.

Of wat dacht u van volgende namen: Milan Corryn, Daam Foulon, Antoine Bernier, Hannes Delcroix, Mike Tresor Ndayishimiye, Nelson Azevedo, Kobe Cools en Sieben Dewaele. (Hier kan u de vier grootste talenten nog eens bekijken)

Allemaal Belgische jongens die nog hun weg zoeken naar het fanionelftal of andere clubs in eerste klasse. En dat aangevuld met gasten als Mile Svilar, Wout Faes en Jorn Vancamp, die hun eerste stappen bij de eerste ploeg al zetten. 15 van de 20 geselecteerden zijn Belgen, 14 daarvan eigen opgeleide jeugd.

U ziet het: de nieuwe lichting van Anderlecht kleurt vooral Belgisch. Emmanuel Sowah (Ghana) en Idrissa Doumbia (Ivoorkust) zijn zowat de enigen die in aanmerking komen voor een basisplaats die niet in België geboren zijn. Of je moet er ook nog de Ghanees Francis Amuzu bijrekenen, maar die is nog maar 17.

Wout Faes is uiteraard de aanvoerder van de jonge garde.

Onder leiding van Mo Ouahbi gaat deze talentvolle kern op zoek naar nieuwe successen in de Youth League. Na twee opeenvolgende halve finales zijn de ambities bij Anderlecht groot. Zo groot dat men stiekem hoopt om het toernooi eens te winnen.

En waarom niet dit seizoen? Want deze groep lijkt kwalitatief sterker te zijn dan die van vorig seizoen. En met de ervaring die Faes, Svilar en Vancamp bijbrengen, kunnen er mooie dingen gebeuren.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.