Van de hel in Cardiff naar de hemel in Kortrijk: de ups en downs van de nieuwe killer van KVK

27 september 2016 19:30

Elf goals voor Clermont Foot in de Ligue 2. Daardoor viel het oog van Cardiff City op Idriss Saadi. De aanvaller kon echter nooit aarden in Wales en knalt ze nu enorm vlot binnen bij KV Kortrijk, een overzicht van drie woelige jaren.

Bij Cardiff voelde hij zich ook niet goed. Wanneer we Saadi na zijn twee goals tegen Westerlo, enkele weken terug, aanspraken over zijn mislukt avontuur, moest hij op zijn tong bijten. De Engelse voetbalcultuur, waar het echt ieder voor zich is, bleek te afstandelijk.

De bonkige pocketspits komt opnieuw tot leven bij KV Kortrijk, zoveel is duidelijk. In een mum van tijd vond hij zijn neus voor goals terug. Met twee goals tegen zowel Club, Westerlo als Genk mag hij van een geslaagde seizoensstart spreken.

Dat hij bij Cardiff geen kansen kreeg, is duidelijk, maar Saadi vindt bij KV Kortrijk ook vlotter het doel dan destijds bij Clermont, in de Franse tweede klasse. Vooral wanneer je rekent hoe weinig tijd hij nodig heeft voor een doelpunt.

Tegen Westerlo scoorde hij twee keer in een dik kwartier en ook tegen Club Brugge legde hij razendsnel twee ballen in het mandje. Wanneer je naar zijn gemiddeld aantal goals per minuut kijkt, zie je pas wat voor een seizoensbegin hij meemaakt. Het zal niet lang duren eer Santini vergeten is in Kortrijk, iets wat Papazoglou niet kon.

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.