Carrasco en Mertens maken indruk: "Waarom niet samen in de basis bij de Rode Duivels?"

29 september 2016 22:24

Dries Mertens maakte gisteren twee doelpunten tegen Benfica, Yannick Carrasco besliste de kraker tussen Atlético Madrid en Bayern München. Wie van de twee mag het meest aanspraak maken op een basisplek bij de Rode Duivels?

Wij legden de vraag voor aan analist Eddy Snelders. Hij vindt het een lastige keuze: "Dries Mertens wacht al zo lang op een kans. Ik vind het knap dat hij gewoon week na week blijft tonen wat hij allemaal kan. En Carrasco speelde de voorbije interlands, ondanks zijn doelpunt in Cyprus, niet al te best", vindt Snelders.

"Maar", gaat Snelders verder. "Carrasco is volgens mij 100% zeker van zijn plaats. In het systeem dat Martinez op Cyprus speelde, is hij fysiek gewoon sterker dan Mertens. Ik zou ze allebei opstellen en Hazard naar de plek van De Bruyne schuiven. De komende interlands zijn voor de bondscoach de uitgelezen kans om dat eens te proberen."

Mertens wordt bij de Duivels te snel in de vergeethoek gestoken. Hij verdient een basisplaats.

Mertens te vaak 'vergeten'

Eden op de '10', maar wat dan met Thorgan Hazard? "Ja, dat is natuurlijk ook een optie. Thorgan op de plek van De Bruyne, al gaat het bij de nationale ploeg nog altijd iets sneller dan bij Gladbach. Ook Chadli is trouwens heel goed bezig, hij kan die positie ook aan."

Maar Snelders is resoluut: "Mertens verdient het. Hij wordt bij de Duivels te snel in de - excuseer me voor het woord - vergeethoek gestoken. Bij Napoli komt Mertens vaak van op rechts, Carrasco bij Atlético van links. Waarom kunnen we niet zo starten met Eden Hazard centraal?"

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Atlético Madrid \\ Napoli
 
 
Reacties.